Netteki Blog

arkadaşlık ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
423
arkadaşlık ile ilgili kompozisyon

İnsanlarla çok uzun süre boyunca arkadaş kalabiliyor olmak, pek çok kavgadan da hiçbir sorun oluşmadan ayrılanabildiğinin anlaşılmasını sağlayacaktır.

Her zaman için uzun sürmesi ve hiçbir şekilde bozulmaması gereken arkadaşlıkların temelinde paylaşılmışlıklar bulunacaktır. Bunun çok ucuz bir şey olması veya bir anı olması da mümkündür.

Önemli olan iki kişinin de buna verdiği değer ve gelecekte de hatırlamak amacıyla yapmış oldukları çalışmalardır.

Yıllar boyunca arkadaş kalmayı başarmış ve birbirlerinden ayrılsalar da iletişimi koparmamış olan kişiler sayesinde tüm sonuçlara ulaşılabiliyor.

Evlilikte olduğu gibi, iki dostun iletişiminde de belli başlı farklılıklar oluşabilir. Diğer normal insanlardan daha farklı şekilde anlaşılabiliyor ve muhabbet edilebiliyor olması, iki kişinin arasındaki bağı kuvvetlendirmektedir.

Her zaman için dostluğun önemi ve arkadaşlıktan üstün olduğunun anlaşılabilmesi gerekmiştir. Bunun zaman içerisinde pek çok ortamda da dillendirilmiş olması, sürecin kontrolünü ve genel yapısını anlamak açısından oldukça önemlidir.

Güvenin tam olarak sağlanabilmesi amacıyla bazı şeylerin hiçbir karşılık beklemeden yapılması ve genel özelliklerinin de iki kişi arasında şekillendirilebilmesi gerekiyor.

Arkadaş gruplarındaki herkesin birbirini sevmesi gibi bir durum söz konusu olmadığı için, dostlukların da çok büyük gruplar halinde sürmesi mümkün değildir.

Aynı amaç uğruna toplanmış kişilerin birbirleri için de fedakarlıklar yapabiliyor olması şarttır. Aksi taktirde hedeflenen şeye ulaşılabilmesi mümkün olmayacak ve gerekli görülen hiçbir net verim de elde edilemeyecektir.

Kendini düşünen kişilerde olduğu gibi, arkadaşını düşünen kişilerin de uzun süreli dostluklar edinebilmesi mümkündür.

İlk olarak bencilliğin atılması ve her koşulda beraberliğin bozulmadan sürdürülebiliyor olması gerekmektedir.

Böyle olduğu taktirde hiçbir şekilde küsülmeyecek ve iki kişinin de birbirini tanıması nedeniyle kısa süre içerisinde tartışmanın sonucunda da eski hale dönülebilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.