Netteki Blog

Araba Lastiğinden Saksı Yapımı ve Örnekleri

28.02.2023
1.180
Araba Lastiğinden Saksı Yapımı ve Örnekleri

Araçlarımızın eskimiş olan lastiklerini ya depoya kaldırır ya da lastikçiye bırakırız. Eskiyen lastiklerinizi artık atmanıza, depoya kaldırmanıza veya lastikçiye vermenize gerek yok.

Onları kullanarak bahçenize oldukça güzel saksı dekorasyon eşyaları yapabilirsiniz. Yapılan şık düzenlemelerle birlikte bahçenizin yanı sıra evinizin çeşitli yerlerinde de değerlendirebilirsiniz.

Sehpalar, puflar, oyuncak kutuları veya saksılar yaparak, eskimiş olan lastiklerinizi dekoratif olarak kullanmanız mümkün.

Bu lastiklerden yapacağınız saksılara çiçekler ekebilir, bahçenizi veya evinizi bir cennet bahçesine dönüştürebilirsiniz.

Onları cıvıl cıvıl renklere boyayarak cıvıl cıvıl bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Gereken malzemeler de oldukça basit.

Araba Lastiğinden Saksı Yapımı

Sprey boya, çuval, birkaç tahta parçası ve tutkalla saksı yapımına başlayabilirsiniz. Öncelikle lastikleri istediğiniz renkte bir sprey boyayla boyayın.

Çuvalları lastiklerin boyutunda olacak şekilde kesin. Kesmiş olduğunuz çuvalın üzerine 3 tane tahtayı eşit aralıklarla tutkallayın.

Tutkal yerine zımba da kullanabilirsiniz. Sonrasında tahtalar lastiklerin içinde kalacak şekilde çuvalı lastiklere tutkallayın.

Yaklaşık olarak 30 dakika beklettikten sonra, saksılarınız kullanıma hazır olacaktır. İçlerini toprakla doldurup çiçekler ekebilirsiniz.

Lastikler üzerinde değişik renklerde ve değişik boyalar kullanırsanız bahçenizi veya evinizi çok daha neşeli bir hale getirebilirsiniz.

Bahçede bulunan canlı çiçekler için hem dekoratif bir saksı hem de bir vazo olarak kullanılan bu lastikler oldukça şık bir tasarım olacak.

Patlamış, eskiyen ve aşınmış araba lastiklerini atmak yerine bu şekilde yapılacak harika bir fikirle değerlendirebilirsiniz.

Sonrası da kim inanır ki lastik olduğuna. Bugüne kadar araba lastiğiyle yapılan birçok proje içerisinde en güzel fikir olan tasarım bu olsa gerek.

Özellikle bahçe dekorasyonunda oldukça şık duran bu saksıların altlarına, çeşitli modellerde olan ayaklar da monte ederek balkon dekorasyonunda da kullanabilirsiniz. Çatı katı terasları ve büyük balkonlu evler için bu muhteşem saksıları kullanabilirsiniz.

Araba Lastiğinden Saksı Örnekleri Ve Modelleri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.