Netteki Blog

Apartmanda Beslenebilecek Köpek Cinsleri ve Özellikleri

28.02.2023
359
Apartmanda Beslenebilecek Köpek Cinsleri ve Özellikleri

Bir köpek almak ve ona iyi bakmak oldukça büyük sorumluluk ister. Sizin, ailenizin ve köpeğinizin mutluluğu için yaşam tarzınıza uygun bir köpek cinsi seçmeye özen göstermelisiniz. Apartman dairesinde oturuyorsanız iyi bir araştırma yapmadan alacağınız bir köpek size sıkıntı çıkarabilir.

Her şeyden önce dikkat edilmesi gereken nokta; köpeğinizin saldırgan olmaması, havlamaması ve evde sizi rahatsız edebilecek şekilde tüy dökmüyor olmasıdır.

Bilmeniz gerek en önemli şey de; hangi köpeği seçerseniz seçin, yavruluk döneminde dişlerinin kaşınmasından ötürü sürekli dişlerini kaşımaya ihtiyaç duyacağıdır.

Evde bir yerleri kemirip zarar vermesini istemiyorsanız diş kaşıyıcı almayı unutmayın. Bir başka unutulmaması gereken nokta ise; hangi ırkı seçerseniz seçin, eve ilk aldığınız zaman alışkın olduğu ortamdan uzaklaştığı için evinize alışana kadar kısa kısa ağlamaların olacağıdır. Bu ağlamalar 2-3 içerisinde son bulacaktır.

Avustralya Terrier: Uzunca tüyleri vardır ve pek sıkıntı yaratmazlar. En öne çıkan özellikleri arasında zeki ve sevecen olması bulunmaktadır.

Sahibine oldukça sadık olan bu cins sahibini adeta kankası gibi görür ve onun yanında çok fazla şirinlik yapar.

Golden Retriever: Büyük boy köpek ırkı arasında bulunan Golden en çok tercih edilen köpekler arasındadır. Bu köpek cinsi, insanlarla arası en iyi olan ve insanlara en yakın olan köpek olarak bilinmektedir.

Eğitimi aşırı kolay ve oldukça zekilerdir. Ailenin bütün fertlerine müthiş derecede itaat eden bir aile dostudur.

Amerikan Cocker: Apartmanda oldukça uyumlu olan bu ırk, oldukça dayanıklıdır ve çoğu koşul altında bile ses çıkarmadan günlerce dayanabilir.

Aşırı tatlı ve oldukça enerjiktir. Herkesle oyun oynamak ve kendini herkese sevdirmek ister. Özellikle çocuklarla arası oldukça iyidir.

Beagle: Tüylerinin kısa olması tüy dökme sorununun olmaması ve tatlılığı birleşince tercih edilmesi oldukça yüksek bir dosttur.

Tatlı, meraklı, çok sevecen ve çocuklara çok iyi anlaşan bir yapısı vardır. Mutlu olduğu zaman genellikle kuyruk sallamasıyla meşhurdur. Akıllı ve cesur olmalarının yanı sıra sosyal bir yapıları vardır.

Pug: Küçük ırklardan biri olmasına rağmen, kendisini kendinden her zaman büyük gösterir. Sahibine çok bağlı ve sevecen bir köpektir.

Kendini her daim mutlu hisseden bir özelliği vardır. Kısa bacaklar ve kırışık suratlarıyla mükemmel bir arkadaştırlar. İnatçı olabilirler.

Maltese: Çok fazla tüy dökmez. Hayvan tüyüne alerjisi olanlara göre oldukça iyi bir tercih olabilir. Arkadaş canlısı ve uyumlu bir yapısı vardır.

Diğer köpek ve kedilerle oldukça iyi anlaşırlar. İnsan temasına sürekli ihtiyaç duyarlar. Harika şeklini korumak adına onu düzenli olarak taramanız gerekir.

Pomeranya Boo: Tatlı ve nazik olmalarının yanı sıra gürültücü olabilirler. Özellikle çocuklarla olan ilişkilerinde son derece gürültücü ve oyuncudurlar.

Çocuklu evlere muhteşem bir katkı sağlayan yapıları vardır. Sevecen ve çok tatlı olmalarının yanı sıra mutlu oldukları zaman insanlar gibi gülerler. Bir çocuk gibi onunla oynayarak onu güldürebilirsiniz.

Boston Terrier: Çocuklarla muhteşem bağları sayesinde muhteşem bir aile köpeği olurlar. Fazla tüy dökmezler. Onları haftada 1-2 defa taramanız yeterli olur.

Chihuahua: Ufak tefek görünüşüne aldanmayın. Son derece arsızdırlar. Evde çocuk olan aileler için ideal olmayabilirler.

Binada başka bir köpek bulunuyorsa sürekli havlayabilirler. İyi tarafları ise sahiplerine şiddetle sadık olmaları ve kedilerle iyi anlaşabilmeleridir.

Shih Tzu: Evde olan çocuklara dostça ve nazikçe davranırlar. Adeta arkadaşlık kurmak için doğan bu köpek fazla tüy dökmez. Kalın olan derilerinin matlaşmaması için taranmaya ihtiyaçları vardır.

Pekinez: Çok az egzersiz ihtiyacı olan fakat yürüyüşü seven bir ırktır. İnanılmaz derecede sevecen olan bu köpekler harika bir kucak köpeğidir.

Korumacı ve çocuklarla çok iyi anlaşabilme özellikleri vardır. Çok fazla tüy dökmezler fakat ayda bir kere taranmaya ihtiyaçları vardır. Uzun süre ev eğitimine ihtiyaç duyabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.