Netteki Blog

Allah’ın Sevgisini Kazanmak İçin Okunacak Güzel Dualar

28.02.2023
1.379
Allah’ın Sevgisini Kazanmak İçin Okunacak Güzel Dualar

Allah’ın Sevgisini Kazanmak İçin Okunacak Güzel Dualar


ALLAHIN SEVGİSİ NASIL KAZANILIR?
Allah kendini hatırlayan kullarını, onun adını anan kullarını çok sever. Kalbinde Allah sevgisini taşıyan ve onun rızası için ibadet eden, hayatını Allahın razı olduğu işleri yapmaya adayan kullarını çok sever.

ALLAHA NASIL DUA EDERSEK BİZİ SEVER?

Allah’a her zaman bizim için hayırlısını vermesi için dualar etmeliyiz. Her şeyin en iyisini en doğrusunu o bilir, bizim için neyin doğru olduğunu da onun ilahi takdirine bırakarak hayırlısını dilemeliyiz. Her daim onun adını zikrederek, onu anarak, başlayacağımız bir işte onun iznini isteyerek, onun varlığını ve birliğini kabul ederek dualar edersek o da bizim isteklerimizi kabul eder. Allahın sevgili kullarından olmak için önce biz onu sevmeli ve onun istediği şekilde yaşamalıyız.

Hz. Davut Allah’ın sevgisini kazanmak için şu duayı okumuştur. Sizlerde okuyabilirsiniz:

Allah’ım! Senin sevgini isterim; Seni sevenlerin sevgisini isterim; Seni sevmeye götürecek ameli isterim. Allah’ım! Sevgini canımdan, malumdan ve soğuk sudan daha sevgili kıl.

Allah’ın sevgisini kazanmak için okunacak bir başka dua:

“Allahümme innî es’elüke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve’l amelellezi yübelliğuni hubbeke Allahümmec’al hubbeke ehabbe iley- ye min nefsi ve ehli ve minel mail baridi”

Anlamı şöyledir:  “Allah’ım! Senin sevgini isterim; seni sevenlerin sevgisini isterim; seni sevmeğe götürecek ameli isterim. Allah’ım! Senin sevgini canımdan, ma­lımdan ve soğuk sudan daha sevgili kıl.”

Allah yolunda savaşıp, mücadele etmek: Bunu başara bilen kimseler gerçekten Allah’ı seven ve Allah’ın da onları sevdiği kimselerdir. Çünkü onlar sevdiklerinin yolunun devamlılığı için hiç bir şeylerini feda etmekten çekinmiyorlar.

Öylesine Allah’ı sevmedeler ki, en kıymetli olan canlarını bile bu sevda uğruna vermeye hazırdırlar. Onlar canlarıyla ve mallarıyla hakkın batılla olan savaşının tüm cephelerinde hazır bulunurlar. Hem silahlı savaş cephelerinde ve hem de kültürel savaş sahnelerinde. Onlar Allah’ın dinin yayılması ve şeytanın yolunun kapanması için hiç bir şeyden çekinmez ve her şeylerini bu uğurda feda ederler. Dolayısıyla Allah da onları sevmektedir.

Efizli minel envari feyzete müşrikin aleyye ve ehyi meyte kalbi bi taytağat.” Bu beytin her gün bir defa okunması halinde dilediğiniz kişinin sevgisini kazanabilirsiniz. Hayretler içinde kalacağınız gaip kapıları önünüzde açılır.

Sevdiğiniz bir kişinin sevgisini kazanmak için, abdest alarak iki rekat namaz kılmalısınız. Kişinin resmine bakarak 30 defa Hz Muhammed (s.a.v.) efendimize salatü selam etmeli, ardından 170 defa Kuran’ı Kerim’in 93. suresi olan Duha suresi okunmalıdır.

“Ya Kadiru Ya Allah. Ya Rahmanu Ya Allah. Ya Rahimu Ya Allah. Ya Kerimu Ya Allah” İki rekat namaz kıldıktan sonra bunu okuyarak, 5000 kez “Ya Vedud” esmasını okuyanlar, istediği kişinin kalbini kazanır.

Birinin sevgisini kazanmak için;

7 defa besmele çekmeli,

7 defa “Estağfirullah aman yarabbi min külli zenbin tövbe yarabbi” (Bütün günahlar için Allah’a tövbe eder, af dilerim

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.