Netteki Blog

Allah dostlarından dualar ve örnekleri

28.02.2023
1.554
Allah dostlarından dualar ve örnekleri


Gün içerisinde kaç kere Allah’ın adını ağzımıza alıyoruz. Hayat telaşına kapılıp yorgunluktan her şeyi unutup gidiyoruz. Dünya hayatı insanoğlunu çok fazla yoruyor. Allah her zaman her zorlukta yanımızda oluyor. İşte bu sırada Allah’ın dostlarından istediğimiz dualar bizi koruyor. Namaz kılarken bile insan ister istemez aklından başka şeyler geçirebiliyor. Mutmain olarak adlandırılan Allah dostları vardır. Bir Müslüman’ın diğer bir Müslüman’ a dua etmesi melekler tarafından kabul görür ve dua eden kişiye de bin katını verir.

Allah Dostlarından Dua İstemek Sünnet Midir?

Allah dostlarından dua ve istiğfar istemek, Peygamber Efendimizin de uygun gördüğü, bir sünnettir. Allah ile kul arasına kimse giremez diyenler için, gerekli açıklamalar hadis- i şerifler ile yapılmıştır. Allah’ tan istenilen dilekler de Allah’ın dostlarından dua istemek arada bir köprü oluşturur.

Allah dostlarından Örnek Dualar

Ebu Hureyre’nin Duası– Ebu Hureyre’nin ölüm hastalığında Mervan kendisini ziyaret ederek“Ey Eba Hureyre! Allah sana şifa versin” dedi. Ebu Hureyre “Yarab! Sana kavuşmayı bana sevdir. Ben sana kavuşmak isterim” dedi. Mervan daha Ashabu’l-Katâ denilen yere varmadan Ebu Hureyre vefat etti.

Fudale b. Ubeyd’in Duası– Fudale b. Ubeyd şöyle dua ederdi:Ey Allah’ım! Kaza ve kaderine razı olmayı, ölümden sonraki hayatın serinliğini, senin veçhine bakmanın lezzetini, zarar vermeksizin, fitneye kapılmaksızın, sapıtmaksızın seninle konuşmanın şevkini senden istiyorum.

Abdullah b. Ömer’in Duaları– İbn Ömer, Safa üzerinde şu duayı okudu:Ey Allah’ım! Dinin ile, sana ve peygamberine itaat etmekle beni koru. Ey Allah’ım! Beni hadlerinden, cezalarından, yasakladıklarından uzaklaştır. Ey Allah’ım! Beni, seni, meleklerini, rasûllerini ve salih kullarını sevenlerden eyle. Ey Allah’ım! Beni kendine, meleklerine, rasûllerine ve salih kullarına sevdir. Ey Allah’ım! Bana cennet yolunu kolaylaştır ve beni cehennem yolundan uzaklaştır. Ahiret ve dünyada beni affet. Beni muttaki imamlardan kıl. Ey Allah’ım! Sen Kur’ân’ında “Beni çağırınız. Size icabet edeyim” (Gafir: 40/60) buyurmaktasın

Ebu Derdâ’nın Duaları– Ebu Derdâ şöyle dua ederdi: Ey Allah’ım! Kalbin paramparça olmasından sana sığınıyorum. Ebu Derdâ’dan “kalbin paramparça olmasından” maksadın ne olduğu soruldu. “Kişinin her vadide bir şeyinin olmasıdır” dedi.[232]- Ebu Derdâ“Yarab! Canımı ebrarlar arasında al. Beni şerliler arasında bırakma” diye dua ederdi.[233]- Ebu Derdâ“Yarab! Beni kötü bir amelle deneme ki, kötü bir kişi olarak tanınmayayım” diye dua ederdi.[234]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.