Netteki Blog

Alexander Graham Bell Hayatı Özet

28.02.2023
671
Alexander Graham Bell Hayatı Özet

Telefonun Mucidi Alexander Graham Bell Hakkında
Alexander Graham Bell insanlık tarihi için en önemli buluşlardan biri olan telefonun mucididir. Aynı zamanda gramafon ve röntgeni de bulmuştur.

İngiliz asıllı bir Amerikan vatandaşı olan Alexander Graham Bell telefonu icat ederek insanlık tarihinde asla unutulmayacak bir yer edinmiştir.

Alexander Graham Bell 3 Mart 1847 senesinde hayata gözlerini açmıştır. Kanada Eddinburg doğumlu olan Alexander Graham Bell çocukluk yıllarını oldukça dolu bir eğitim hayatıyla geçirmiştir.

Çocukluk yıllarının neredeyse tamamını müzik öğrenimi için harcamıştır. 16 yaşına geldiğinde müzikle uğraşmayı bırakan Alexander Graham Bell babası gibi fonetikle uğraşmayı seçmiştir.

Bir yetişkin olduğunda Londra’ya yerleşen Alexander Graham Bell’in buradaki amacı fonetikle ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak ve uzmanlaşmaktı.

Daha sonra Ontario ve Boston’da da çeşitli yerlerde bulunmuştur. Ancak sağlık sorunlarının baş göstermesiyle ailesini de alıp tekrar Kanada’ya dönmüştür.

Kanada’ya döndükten sonra annesi doğuştan işitme engelli olan Alexander Graham Bell annesi gibi duymayan işitme engelli insanlarla ilgilenmeye ve onlara işaret dilini öğretmekle zaman geçirmiş.

Sağlık sorunlarının hallolmasıyla birlikte çalışmalarına devam etmek için Bostan’a yerleşen Alexander Graham Bell telefonun icadıyla ilgili uzun dönem bir çalışma yapmış ve bunda başarılı olmuştur.

Şimdi uzakları yakın yapan telefonu icat ettiği için tüm insanlığın pek çok şey borçlu olduğu Alexander Graham Bell 2 Ağustos 1922 senesinde Kanada’da ailesinin yanında hayata gözlerini yummuştur.

Telefonu icat etmekteki düşüncesi ve niyeti ise aslında işitme engelli insanların sessiz hayatlarına ses getirebilmekti.

Annesinin işitme engelli oluşu yüzünden bu icatla ilgili çalışmalar yapan Alexander Graham Bell işitme engelli insanlar için bir icat yapamasa da insanlık tarihinin en büyük icatlarından birine imzasını atmış büyük bir mucittir. Alexander Graham Bell yaptığı icatlardan kazandığı paraları işitme engelli insanlar için harcamıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.