Netteki Blog

Akciğere İyi Gelen Bitkiler Ve Besinler

28.02.2023
267
Akciğere İyi Gelen Bitkiler Ve Besinler

İyi Gelen Bitkiler
1- Okaliptüs: Doğal antibiyotik denilebilecek okaliptüs bitkisinin yapraklarında bulunan uçucu yağ akciğerleri hastalıklardan, pıhtılaşmadan ve şişliklerden korumaktadır.

Bu yaprakları buharla solumak, okaliptüs çayı içmek akciğerlere büyük oranda iyi gelmektedir.

2- Zencefil: Her derde deva niteliğinde olan zencefil, akciğerler için de önemli bir bitkidir. İçerdiği antioksidan sayesinde akciğerleri temizleme özelliği vardır.

3- Sarımsak: Güçlü bir bitki olan sarımsak akciğerleri temizleyerek, soğuk algınlığı gibi hastalıkları iyileştirir ve akciğerleri korur.

4- Kekik: Güzel kokusuyla mest eden kekik aynı zamanda akciğerlere iyi gelen önemli bir bitkidir.

Akciğerleri temizleyerek solunum yolunu açmakta ve özellikle astım hastalarına büyük bir fayda sağlamaktadır.

Kekiğin buhar ile kokusunu soluyabilir ya da çay olarak da tüketebilirsiniz.

5- Ispanak: Vitaminler açısından zengin olan bu bitki akciğerleri de korumaktadır.

6- Keçiboynuzu: Özellikle öksürüğe çok iyi gelen bu bitki sigara sonucunda akciğerlerin gördüğü zararı azaltmada ve akciğer korumada büyük bir rol oynamaktadır.

İyi Gelen Besinler:

1- Yağlı balık: Omega 3 oranı yüksek olan balıklar akciğerleri besler ve korur. Somon balığı özellikle bol yağ oranı sayesinde akciğerleri kuvvetlendirmektedir.

2- Ceviz: Kalbe iyi geldiği gibi akciğerlerinde dostu olan ceviz her gün en az 1 avuç tüketildiğinde akciğerleri hastalıklardan korumaktadır.

3- Tavuk, hindi: Beyaz et olarak adlandırabileceğimiz bu hayvanların etlerinde A vitamini bulunur. Bu vitamin akciğerleri kuvvetlendirerek korumaktadır.

4- Siyah ve kırmızı renkli meyveler: Bu besinler akciğerleri özellikle kanserden korumaktadır. Bu meyvelerin tüketimi ile akciğer kendini kötü hastalıklara karşı korumaktadır.

5- Mantar: D vitamini açısından zengin olan mantar akciğerleri özellikle solunum enfeksiyonlarına karşı korumaktadır. Güçlenen akciğerler hastalıklara karşı daha dirençli bir hal alırlar.

6- Tahıl ürünleri: Tahıllı besinler akciğer için önemli bir koruyucudur. Akciğeri korumak ve güçlendirmek için tahıllı besinlerin tüketilmesine de özen gösterilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.