Netteki Blog

Ağlayan Kek Nasıl Yapılır Ve Pişirilir? İşte Tarifi

28.02.2023
439
Ağlayan Kek Nasıl Yapılır Ve Pişirilir? İşte Tarifi

Adı ağlayan kek olsa da ailenizin ve misafirleriniz midesini şenlendirecek olan bir lezzettir ağlayan kek. Enfes çikolata sosuyla herkesin bayılarak yediği lezzetlerden biridir. Ağlayan kekin yapımın oldukça pratik olması tercih listelerinde bu lezzeti en üst sıralara taşıyor.

Gün sohbetlerinin vazgeçilmez tatlarından biri kektir. Ağlayan kek; alt zemini ıslak, üst katmanı kremşanti ve en üst katmanı ise çikolata sosundan oluşmuştur. Pratik ve hafif oluşuyla vazgeçilmez tatlar arasında yer alır.

Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle hazırlanan ağlayan kek özellikle çikolata düşkünlerinin bayılacağı bir lezzettir.

Nefis çikolata sosu ve kabarık kekiyle sütün ve kakaonun mükemmel uyumunun adı olan ağlayan kek, kek tarifleri arasında en favori olan bir kektir. İşte sizlere tarifi;

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı süt

1,5 su bardağı un

Kabartma tozu

1 çay bardağı kakao

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Keki Islatmak İçin

2 su bardağı süt

Üzerine

1 paket kremşanti

1 paket çikolata sosu

1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Kalan hamur malzemelerini de ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine veya kek kalıbına hamuru dökün ve 170 derece ısıtılmış olan fırında keki pişirin.

Keki fırından aldıktan sonra biraz bekletin. Sonrasında 2 su bardağı sütü kekin üzerine gezdirin. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz kremşantiyi sürün.

Son olarak da bolca çikolata sosu ile üzerini kaplayın. İsteğe bağlı olarak kırılmış fındığı da üzerine serpebilirsiniz. 1-2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.