Netteki Blog

Adı Efsane Dizisi Hasan Reha Özcan Kimdir

28.02.2023
352
Adı Efsane Dizisi Hasan Reha Özcan Kimdir


Hasan Reha Özcan 5 Temmuz 1965 yılında Bingöl’de doğmuştur. Saç rengi kahverengi ve göz rengi mavidir. Hasan Reha Özcan aynı zaman da Serhat Özcan’ın kardeşidir.

Hasan Reha Özcan’ın eğitim hayatı; Kartal Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni bitirdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni bitirdikten hemen sonra Trabzon Devlet Tiyatrosunda başladı. 1990-19991 yıllarında İstanbul Devlet Tiyatrosuna atandı.

1992-1993 yıllarında Antalya’ya yerleşerek tiyatro hayatını Antalya Devlet Tiyatrosu’nda devam ettirdi. Hasan Reha Özcan birçok dizide, sinema filminde ve tiyatroda rol almıştır. Ayrıca başarılı oyuncu birçok ödül almayı hak kazanmıştır.

Hasan Reha Özcan’ın aldığı ödüller nelerdir? 2008 yılında Lions Tiyatro Ödülleri”yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödülünü almıştır. 2009 yılında Uluslararası İpekyolu Film Festivali ”en iyi erkek oyuncu ödülünü” almıştır ve 2011 yılında iki ödül birden aldı.

Afife Tiyatro Ödülleri ”yılın en başarılı erkek oyuncu ” ödülünü ayrıca 16. Sadri Alışık Ödülleri ”yılın en başarılı erkek oyuncusu” ödülünü almıştır. Hasan Reha Özcan evli bir oyuncudur ve eşi ile benzerlikleri herkesi şaşırtmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.